Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla flirtar med vildarna

GÄVLE De två vänstervildarna i landstinget är omsvärmade just nu. Även socialdemokraterna har visat intresse för dem.
- Vi stänger inga dörrar, säger Marcus Häggström.

Annons

Sedan några dagar tillbaka förs förhandlingar mellan oppositionen och de två avhoppade vänsterpartisterna i Söderhamn, Marcus Häggström och Anna Fält, om att försöka bilda en ny majoritet i landstinget.
De två söderhamnarna har en vågmästarposition i landstingsfullmäktige. Med deras stöd skulle oppositionen kunna fälla den röd-gröna koalitionen och skapa en egen egen majoritet.
Men även socialdemokraterna har börjat visa intresse för Häggström-Fält.
- De kontaktade mig i går för att höra om vi ville träffa dem. Det skulle handla om det politiska läget i landstinget. Jag sa att vi är öppna för en sådan diskussion. Men sedan har jag inte hört något mer från dem, sa Marcus Häggström i går.
Vilka krav skulle ni ställa för att stödja ett fortsatt s-v-mp-styre?

- Vi har inte ställt upp någon kravlista så. Men ett absolut villkor skulle vara att den stängningshotade familjeläkarjouren i Söderhamn blir kvar i oförändrat skick, säger Marcus Häggström.
Han tycker att det är konstigt att inte socialdemokraterna tagit kontakt med dem tidigare. Om så hade skett hade majoritetsfrågan kunnat vara löst för länge sedan, menar han.
- Hela historien är så otroligt illa skött, säger han.

Det möte med socialdemokraterna som Marcus Häggström säger sig ha blivit inbjuden till skulle hållas med Raimo Pärssinen, s-distriktets ordförande, och landstingsrådet Ann Margret Knapp. När GD kontaktar dem vill de inte kännas vid att något sådant möte skulle vara planerat.
- Jag har inte bett om att få träffa Marcus Häggström och Anna Fält. Det är inte aktuellt med några kontakter med dem när det gäller majoritetssituationen i landstinget, säger Raimo Pärssinen.

Diskussioner har förts med Häggström-Fält, men det har skett på lokal nivå i Söderhamn av arbetarekommunen och specifikt gällt frågan om familjeläkarjouren i Söderhamn, enligt Raimo Pärssinen.

Björn Hanérus
026-15 96 34
bjorn.hanerus@gd.se

Mer läsning

Annons