Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allas lika värde i lagidrotten

/
  • Foto: ULF GRANSTRÖM Hyllad hockeyprofessor. Pastor Sven-Gunnar Hultman och Tommy Sandlin i en avspänd pratstund om drivkrafter och livsfilosofi.

GÄVLEDet var en avspänd Tommy Sandlin som mötte pastor Sven-Gunnar Hultman i Pingstkyrkan i går i ett samtal om drivkrafter och livsfilosofi.

Annons
Tommy Sandlin som tillhör de mest meriterade tränarna i landet med bland annat sju SM-guld och VM-guld har gått från tränare på elitnivå i Brynäs, MoDo, Björklöven och senast Leksand till jobbet som tränare i Tierp. Ett byte som gett nya perspektiv, inte minst på hur ideellt arbete fortfarande finns kvar i lägre divisioner och på ungdomssidan.
- Men jag är inte bitter i dag utan har fått uppleva så mycket roligt, betonade han.

Ge alla en chans
Sandlin har hyllats för sin syn på att ge alla en chans, att se till allas värde och han påpekade att hans syn på den bra ledaren är den som förmår ha ett personligt engagemang för alla. Han konstaterade att i dag är elitidrotten en affärsverksamhet, showbusiness, med andra krav och det har blivit tuffare.
Samtidigt betonade han behovet av satsningar på breddidrotten och ungdomsidrotten. Satsningar som behövs för att Sverige även i framtiden ska kunna fostra framgångsrika idrottare.
Tommy Sandlin betecknade sig själv som demokratisk socialist och hoppas på ett samhälle utan egoism, där folk värnar varandra och de duktiga tar ansvar för att hjälpa de som inte är lika bra.
Han växte upp i ett hem med en starkt kristen mor och en pappa som var ateist. Även om han inte anser att han har den starka kristna övertygelsen tror han på de tio budorden och en stark etik och moral.
Vid sammankomsten som lockat en talrik publik sjöng Pär Sjöberg och ungdomsgruppen Giving Up All That Is Me spelade.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons