Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allstar en av flera nya sportbarer

/
  • Vanligtvis säljer Jürgen Eriksson inredningsdetaljer till restauranger med sitt företag Actor AB, men nu ska han pröva hur det själv är att vara krögare.– Jag kommer att förstå kunderna ännu bättre, kommenterar han.

Gävlebor som varit ute i svängen kanske minns Etage, BCK och Pitcher’s. Om tidigast en månad kommer Gävle få ännu en sportbar i den klassiska lokalen vid Rådhusesplanaden.

Då öppnar den norrländska kedjan Allstar i konkursboet där Nivå senast höll till.

Annons

Det norrländska konceptet Allstar öppnade sin första restaurang i Luleå för två år sedan och har kontor i Umeå. Gävle blir sjunde staden att nås av kedjans strategiska etablering söderut längs kusten.

– Alla från barnfamiljen som varit på lördagsshopping till tjejgänget som vill ta en fördrink före utgång till riktigt sportintresserade människor kommer att vilja gå hit, säger Roger Vikström från Allstar som ansvarar för etableringen i Gävle.

Inne i den 1 500 kvadratmeter stora lokalen luktar det furu och målarfärg. Snickare och elektriker kämpar muntert om att få allt på plats. Ytorna är belamrade med byggmateriel och det känns märkligt att det inom fyra till sex veckor finns en modern sportbar här med en glastrappa som förbinder de två våningarna. Inredningen ska enligt Allstars påbud gå i rött med mycket glas, rostfritt stål, ek och kännas ”interkontinental”.

Franchisetagare i Gävle blir Jürgen Eriksson, VD för Actor AB som säljer inredningslösningar för restauranger. Nu ska han och två kolleger ta steget att bli krögare. Jürgen fick frågan från fastighetsägaren om att ta över lokalen efter Nivås konkurs. I våras började han titta på olika alternativ och kom fram till att sportbar var ett vinnande koncept.

– När vi kom in i lokalen låg det berg av obetalda fakturor överallt. Men jag lever i nuet och ser framåt. Vi har rivit hela inredningen och börjat om från scratch.

Än är inte alla leveranser bekräftade och serveringstillståndet under utredning. Jürgen Eriksson är hemlighetsfull kring vad som kommer att utmärka Gävles Allstar.

– Ni får ge er till tåls. Men det kommer att vara hög kvalitet på både det lilla och det stora.

Mer läsning

Annons