Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra skivor i Engesberg

/
  • Pia Pettersson driver butik och kafeteria i Engesbergs herrgård. Lars Sigvard står för söndagsunderhållningen. Kaj Stefanius, ordförande i campingföreningen, är mycket nöjd med utvecklingen.

Från midsommarafton har Pia Pettersson tagit över driften av butik och kaféverksamhet i Engesbergs herrgård. Det blev en lucka i hennes kalender när lunchrestaurangen GTC på Sörby Urfjäll stängde för sommaren.

Annons

Fast den närmaste tiden ska Pia Pettersson mest arbeta med sommarrestaurangen Robin Hood som hon driver med sin bror i Forsbacka. Hennes högra hand Ingela Sigvardsson med dotter Antonia tar hand om Engesberg. Butik med ett litet sortiment av färskvaror, kafé, kiosk, konstutställning, loppis på övervåningen, möjlighet till catering vid bröllop eller andra fester och generösa öppet­tider. Från åtta på morgonen till 21. Det gläder inte minst campingen på Engesberg som arrenderar mark och fastigheter av Gävle kommun.

– En toppenlösning, säger Kaj Stefanius, ordförande i Engesbergs vänner & campingråd. Det här är en viktig verksamhet för våra campinggäster, men också för Gävleborna som kommer hit för att bada.

Campingen tvingades söka en ny arrendator till herrgården när Börje Wallén och Margareta Andersson tackade för sig efter fem säsonger. Det förekom vissa ekonomiska meningsskiljaktigheter, men det vill nu alla parter lämna bakom sig. Pia Pettersson tar en säsong i taget. Eventuell framgång hänger intimt samman med vädret. Juli 2014 minns vi alla. Campingen hade förra säsongen 17 600 gästnätter vilket var 4 000 fler än året innan.

– Går det bra och vi vill fortsätta önskar jag att kommunen fräschar upp fastigheten. Som det är nu fattas det färg lite överallt. Jag skulle också vilja börja med lite odlingar, salladen vi har på GTC har jag själv tagit fram. På längre sikt är det viktigt att kunna servera alkohol, säger Pia Pettersson.

Vid herrgården blir det motorträffar varje onsdag under sommaren. I juli kommer det också att erbjudas helikopterflygning. För underhållningen ska revyveteranen Lars Sigvard stå för, han är farbror till Ingela Sigvardsson. Skivor till kaffet varje söndag till och med augusti. Start den här helgen, 28 juni.

– Ett uppskattat koncept som vi framfört på servicehus och bland pensionärsföreningar från Nässjö till Sundsvall. Jag berättar om nöjesprofiler jag mött, till exempel Gösta Bernhard, Snoddas och Lasse Lönndahl, och spelar deras skivor, säger Lars Sigvard.

Någon gång under sommaren vill han också samla en kvartett han arbetat med i lokalradiosammanhang; Rickard Olsson, Stefan Åsberg, Magnus Wahlman och Jimmy Roos.

– Gäller bara att hitta ett datum som passar, de är ju så utspridda numera. Stefan Åsberg blev till exempel nyligen SVT:s man i Mellanöstern.

Mer läsning

Annons