Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angrepp på EU-politiken

/
  • Frida Johansson angrep gärna socialdemokraternas EU-politik. Foto: TOBIAS IVARSSON

GÄVLE Socialdemokraternas paroller om solidaritet klingar falska när de ville ha övergångsregler för de nya EU-medborgarna. Det hävdade de fyra borgerliga ungdomsförbunden vid en 1 maj-manifestation.

Annons
- Vi behöver demonstrera på första maj, men då ska det vara för alla arbetare. Även de baltiska som inte har starka fackföreningar bakom sig. Socialdemokraterna motarbetar svaga människor, som vi kunde se när det gäller de apatiska flyktingbarnen.

Frida Johansson från liberala ungdomsförbundet höll ett eldigt tal utan manus där udden tydligt var riktad mot socialdemokraterna. Hon hävdade att s-företrädarna demonstrerar mot sig själva på första maj.
- De behöver inte demonstrera för trygghet och solidaritet. Det är ju bara för dem att lagstifta om det eftersom de har regeringsmakten, hävdade hon.
Manifestationen från centerns, folkpartiets, kristdemokraternas och moderaternas ungdomsförbund samlade inte många åhörare på förmiddagen. Vid Stortorget medverkade ett 15-tal politiska ungdomar och en handfull äldre kollegor från moderpartierna.
Bland annat riksdagsledamoten Hasse Backman, fp, från Hofors som också höll ett tal på temat att det är bra med EU och att unionen utvidgas. Socialdemokraterna bör be om ursäkt för att de ville ha övergångsregler när de tio nya medlemsstaterna kom med för ett år sedan. Det blev ingen social turism, påpekade han.

Mattias J Kjellin
026-15 96 12
mattias.kjellin@gd.se

Mer läsning

Annons