Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda positiva till hälsoprojekt på jobbet

Ska arbetsgivaren bestämma hur mycket du motionerar?
– Alla kanske inte kan eller vill förbättra sin hälsa, säger Erika Björklund, som undersökt hur hälsoprojekt på jobbet fungerar

Annons

Erika Björklund är doktorand på Högskolan i Gävle, och i morgon fredag disputerar hon vid Umeå universitet med en avhandling om hälsoprojekt på jobbet.

– Redan när jag gick det hälsopedagogiska programmet i Gävle blev jag intresserad av hur man pratar om hälsa. Man tar ofta för givet att alla menar samma sak när man pratar om bättre hälsa, säger hon.

Erika Björklund har följt fyra hälsoprojekt på fyra olika företag genom deltagande observation, och intervjuat deltagare och ledare. Antalet personer som deltog i projekten varierade mellan tolv och 900.

Genomgående på alla arbetsplatser var personalen mycket positiv till att arbetsgivarna satsade på att de anställda skulle må bättre.

– Absolut. Alla tyckte att det är bra. Ansvaret för hälsan har mer och mer flyttats från samhället till individen, och då upplevs det naturligtvis som positivt att individen får hjälp av sin arbetsgivare, säger Erika Björklund.

Friskvårdsatsningarna innebär att arbetsgivaren mer och mer påverkar vad de anställda gör på sin fritid och hur de uppfattar sig själva – som hälsosamma eller inte, menar Erika Björklund. Men det är inget som de som deltar i projekten själva reflekterar över.

– Nej, jag träffade faktiskt bara på en person som tog upp den frågan. Han hade inledningsvis varit mycket kritisk mot att arbetsgivaren skulle lägga sig i hur han levde, men när han börjat se effekten av satsningen hade han svängt, säger Erika Björklund.

Vad Erika Björklund ska göra nu när avhandlingen är klar vet hon ännu inte.

– Kanske blir jag själv hälsopedagog på något företag. Men jag är också sugen på att fortsätta forska och ta reda på mer om hur man ser på hälsa i arbetslivet, säger hon.

Mer läsning

Annons