Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ardalan Shekarabi kan bli ny SSU-bas

GÄVLE
Förre gävlebon Ardalan Shekarabi föreslås bli ny ordförande för SSU i landet. Den 24-årige juridikstudenten i Uppsala vill göra landets största politiska ungdomsförbund till en länk mellan nya sociala rörelser och den parlamentariska världen.

Annons
Dessutom vill han att man åter ska bli en folkrörelse, framför allt i invandrartäta förorter och på landsbygden.
Men aldrig trodde han att han skulle bli nominerad till förbundsordförande när han började engagera sig i SSU i Gävle för tio år sedan.
- Nej, det kunde man aldrig föreställa sig. Det känns jättekul att ha förtroende, men det är medlemmarna som väljer på kongressen, säger han.
I går hade organisationens valkommitté ett möte och kom fram till att Ardalan Shekarabi är en lämplig ordförandekandidat till kongressen i Karlstad i augusti. Eftersom han har stöd av 13 länsdistrikt kom man fram till att han hade det största stödet gentemot konkurrenten Lina Afvander från Jönköping.
Hans ursprungliga hemdistrikt Gävleborg har dock valt att inte stödja honom. Något han förstås beklagar.
- Jag tror att de har tänkt igenom det och valt en kandidat som de tycker är bättre. Jag har stor respekt för det, men tycker att det hade varit roligt att ha deras stöd.
Ardalan Shekarabis bakgrund som flykting från Iran tror han kommer ha betydelse. Det är inte särskilt många politiskt verksamma med utomeuropeisk bakgrund i landet och därför kan han föra fram nya perspektiv, tror han.
Nomineringen till förbundsordförande har gjort honom nervös. Det är ett tungt uppdrag, med traditionell direktkontakt med statsministern.
- Jag får försöka ta det lugnt och ha fötterna på jorden. Det är viktigt att inte tappa kontakten med verkligheten, konstaterar han.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons