Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsas moped äntligen tillbaka

GÄVLEEfter två månaders strul har Åsa Clerkeborn äntligen fått sin moped tillbaka.

Annons
- Jag är jätteglad, säger hon men tillägger att hon tänker JO-anmäla polisen på grund av det sätt som ärendet har hanterats.
GD berättade om Åsa Clerkeborn och hennes moped första gången den 16 juli. Då var hon irriterad på polisen eftersom hon just fått reda på att hennes moped, som stals den 12 juni, fanns på hittegodsavdelningen. Där hade den stått i en månad eftersom den påträffades och lämnades in redan samma kväll som den försvann. Men Åsa Clerkeborn, som anmält stölden, hade inte informerats.
- Jag ringde polisen morgonen efter stölden och fick veta att de skulle kontakta mig om mopeden påträffades, säger hon.
I tron att mopeden inte anträffats hade hon under en månad fått åka buss till jobbet i Valbo och alla turer med försäkringsbolaget hade visat sig vara onödiga.
Men trots att mopeden fanns hos polisen fick Åsa Clerkeborn beskedet att hon ändå inte skulle få tillbaka den. Den person på polisen som skulle skriva under de papper som behövdes hade semester. Dagen efter att GD publicerat artikeln ändrade sig polisen och meddelade att Åsa Clerkeborn visst kunde få tillbaka sin moped. Först behövde den bara skickas på lagning.
- Jag sa att jag skulle åka bort i två veckor och fick beskedet att mopeden skulle vara lagad och klar när jag kom tillbaka, säger hon.
Men icke.
När hon ringde verkstaden för att fråga om hon kunde hämta mopeden fick hon svaret att de inte ens hade börjat jobba med den. Semestertider gjorde att verkstadspersonalen inte haft tid.
Så hon fick fortsätta att låna bil och åka buss tills fordonet gick att hämta. Det var i måndags, exakt två månader efter att mopeden stals.
- Jag körde till jobbet första gången i morse, säger en glad Åsa Clerkeborn som skaffade mopeden just för att kunna ta sig till jobbet på ett smidigt och billigt sätt.
Strulet med mopeden har totalt kostat Åsa Clerkeborn 1 500 kronor i självrisk, 450 kronor för ett busskort och cirka 440 kronor för bensin.
- Försäkringskillen tyckte att jag ska skriva till polisen med krav på pengar för bensin och busskort, säger Åsa Clerkeborn.
- Men det är inte pengarna det handlar om främst utan att det är så dålig stil, säger hon.
Hon tänker nu anmäla polisen till Justitieombudsmannen, JO, och ringde ett första samtal till myndigheten redan i går morse.
- Han jag pratade med sa att han absolut tyckte det var någonting att anmäla. Jag kommer att skriva min berättelse till JO i kväll, sedan får de avgöra om något fel begåtts.
ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund_gd.se

Mer läsning

Annons