Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Att skriva poesi fungerar som en ventil”

/

Marie Björk, 25, som har utsetts till januari månads skald av förlaget ALIDA BOK i Uppsala.

Annons

Vad betyder det här för dig?

– Jättemycket, saker som det här behövs för att man ska våga ta sitt skrivande på allvar och bli inspirerad att fortsätta.

Du släppte din första diktsamling ”Fragment” i år. Hur har det gått?

– Rätt bra egentligen. Trots att jag inte har ett riktigt bokförlag ännu så har jag ändå varit med på bokmässan i Göteborg. Jag har även uppträtt en del i Gävle vilket har varit riktigt kul. Jag har fått bra respons och folk har köpt diktsamlingen.

Har du alltid brunnit för poesi?

– Ärligt talat så var poesiskrivande något som kom in rätt sent i mitt liv. Det var först förra hösten som jag började skriva. Men det känns som något har legat latent hela tiden och i rätt tidpunkt sprängdes det ut tankar, energi och dikter.

Vad är roligt med poesi?

– För mig är det ett skönt komplement till det journalistiska skrivandet. I poesi finns inga regler. Jag väljer inte när jag ska skriva, det bara kommer av något jag ser eller en fras som jag hör. Det är en ventil att skriva poesi då jag inte behöver tänka så mycket utan bara går på känsla.

Du läser en distanskurs som heter Skriv klar din roman, kan vi vänta oss en bok snart?

– Ja. Romanen började jag med i höstas och nu är stommen klar. Jag tror det är en fördel att ha en journalistisk grund för jag är bortskämd med att bli publicerad. Så jag kommer inte att dö med en opublicerad bok i byrån, inte förrän den har skickats till alla förlag.

Mer läsning

Annons