Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även polismästaren utbildar sig

/
  • Arkivbild: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Vassare. - Vi måste lära oss att bli bättre, att använda de resurser vi har, säger länspolismästare Ulf Möller

GÄVLEAlla cirka 600 anställda inom länets polismyndighet ska gå utbildningen som de två organisationskonsulterna delvis håller i.

Annons
Projektet kallas för Växtkraft och finansieras via ett EU-bidrag på 650 000 kronor. Syftet är att öka personalens delaktighet på arbetsplatsen.
Även länspolismästare Ulf Möller ska sätta sig i skolbänken.
- Vi måste lära oss att bli bättre, att använda de resurser vi har, säger han. Det gör man egentligen bara genom att bli en bättre ledare.
Hur kan du bli en bättre ledare?
- Nu är jag så gammal att jag är på väg ut. Det fanns en hel del saker som jag kunde rätta till som ung, brister som jag kanske fortfarande har.
- En sak är att jag ibland är för ostrukturerad, men det har ju inte med ledarskap att göra. Där finns andra som kan hålla reda på saker.
- Jag brukar säga att det finns tre regler som är viktiga för en ledare, men som jag kanske inte alltid följer. Lyhördhet, ödmjukhet och beslutsamhet. Men de reglerna krockar delvis med varandra.
- Beslutsamhet innebär att man inte alltid kan göra som alla vill, och ju mer lyhörd du är desto svårare är det att fatta beslut.
- Ibland har jag haft lite för svårt att komma till beslut, det kan ta för lång tid. Jag har också kunnat brista i lyhördhet. Man lyssnar, men det går in genom det ena örat och ut genom det andra.
- En av de egenskaper jag ändå har är att jag försökt se och hänga med i samhällsutvecklingen. Men jag för- mår inte alltid att dra rätt slutsatser.
MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons