Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babybio i Gävle

GÄVLE
Barnskrik som överröstar filmen och skötbord i biosalongen, låter det lockande?
Då finns chansen två gånger i april när det blir babybio på Filmstaden.

Annons
-Det kommer att bli en hel del gråt och skrik i salongen, säger Ann-Marie Hallqvist på Länsförsäkringar, som arrangerar babybion tillsammans med filmstaden.
Tanken är att spädbarnsföräldrar för en gångs skull ska kunna gå på bio tillsammans med sina barn, utan att för den skull störa den övriga publiken.

Stort intresse
Och intresset är enormt. 150 spädbarn med minst lika många föräldrar är redan anmälda till de två föreställningarna av "Mitt stora feta grekiska bröllop" den tredje och åttonde april.
-Då sänker vi ljuset och har lägre ljud. Sen har vi tagit fram skötbord och mikrovågsugnar. Det blir som en skön hemmakväll, fast i stora salongen, säger Marcus Timan på SF Bio.
-Jag har skaffat babyfiltar, och så ställer företag upp och sponsrar med massor av frukt och chips, säger Ann-Marie Hallqvist.

Barntillåten film
Ett sextiotal barn mellan noll och ett år inklusive sina föräldrar får plats vid varje föreställning. Men arrangörerna erkänner att barnen nog inte kommer att uppskatta filmen så mycket.
-Den är ju barntillåten för bebisar också, får man säga angående den senaste tidens debatt. Men det handlar ju om att ha något roligt att göra för den som är föräldraledig, säger Ann-Marie Hallqvist.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons