Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bank utan kontanthantering

Bertil Dahlgren kunde inte sätta in kontanter i automaten på Swedbank i Gävle.
– Det är bedrövligt. En så stor bank måste se till att kunderna kan betala sina räkningar i tid, säger han.

Annons

Swedbanks kontor i Gävle hanterar inte kontanter. I stället finns en insättningsautomat.

– Det är nonchalant av banken att inte prioritera kontantbetalning. Jag driver ett litet lantbruk i Järbo så jag kommer inte till stan i onödan, men fick inget riktigt besked om när jag skulle kunna sätta in pengarna, säger Bertil Dahlgren.

Tidigare fanns ett kontor i Järbo men det lades ner av besparingsskäl. Nu måste Bertil Dahlgren åka en och en halv mil för sina kontantinsättningar i Gävle.

– Det retar upp en när man vet att bankarna tjänar enorma pengar på oss kunder. Då tycker jag att saker som att hålla servicen så att kunderna kan betala sina räkningar på bankgiro i tid ska fungera, säger han.

Insättningsautomaten på Swedbanks ägs sedan maj i år av bankernas gemensamma bolag Bankomat. Bolaget har i sin tur ett värdehanteringsbolag som hanterar tömning och fyllning av automaten. Annelie Storm-Andersson, som är tillförordnad kontorschef för Swedbank i Gävle, känner till att det varit problem att sätta in kontanter.

– Även om det inte är vi som ansvarar för automaterna ber vi om ursäkt för att det inte har fungerat som det ska. Vi hoppas att det rör sig om barnsjukdomar, säger hon.

Hon berättar att det går bra att sätta in pengar på andra automater. Personalen har bland annat hänvisat till SEBs insättningsautomat, som också hanteras av Bankomat.

– Tanken med Bankbolaget Bankomat är att tillgängligheten ska öka. Nu kan man till exempel se sitt saldo i alla automater oavsett bank. Och vår automathall är öppen långt utöver våra öppettider. På vardagar från klockan 06 till 20 och på helgen från 08 till 18, säger hon.

Mer läsning

Annons