Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen dök upp välbehållna

/
  • Medtagna. GD var på plats när de två försvunna flickorna hittades gående längs Bönavägen. Efter att ha varit försvunna två timmar från badet vid Engeltofta fick kustbevakningen tips om två tjejer som promenerade på cykelbanan med en grön krokodil.Foto: Frank Julin

GÄVLE
Både sjöräddning, kustbevakning, räddningstjänst och polis fick rycka ut i går kväll efter ett larm från badet vid Engeltofta. Två flickor i tolvårsåldern hade flutit iväg på en badleksak och var försvunna sedan två timmar.

Annons
Dykare och ambulanspersonal var på plats vid bryggan och alla befarade det värsta.
Just då kom ett telefonsamtal från Kustbevakningen. Två barn hade setts bära en grön flytkrokodil längs cykelbanan vid Bönavägen, på väg mot Engeltofta. Polisen kastade sig i bilen, och efter tag skymtade man krokodilen och två huttrande och medtagna tjejer, som ändå var glada att allt slutat lyckligt.

Gäst hjälte
Håkan Örnmark väntade besök från kollegan Stein Naess från Kustbevakningen i Södertälje när larmet kom. Kollegan skulle i Gävle hämta materiel som används vid Kustbevakningens undervattensarbeten.
De hann slänga ner dykarutrustning i sina respektive bilar, men sedan körde Naess fel.
- Jag hittar inte i Gävle så jag körde lite för långt. På vägen såg jag två tjejer komma bärande på en krokodil och reagerade eftersom det såg konstigt ut. När jag väl var framme och hörde beskrivningen förstod jag att det var tjejerna jag såg, säger Stein Naess som lite otippat blev dagens hjälte.
De båda flickorna hade flutit iväg ungefär en och en halv kilometer från badplatsen. De kunde återförenas med sina föräldrar utan att behöva uppsöka sjukhus.

Somnar på vattnet
Margareta Olander på Gävlepolisen vill uppmana alla föräldrar att hålla uppsikt när barnen leker med flytleksaker. Att aldrig låta någon bada ensam, varken barn eller vuxen, är en annan bra grundregel.
- Tyvärr händer det ganska ofta att även vuxna somnar på luftmadrasser och flyter iväg, säger hon.


MARTIN HOFVENSTAM
026 - 15 96 31
martin.hofvenstam_gd.se

Mer läsning

Annons