Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen räddar påsken i teve

/
  • Foto: LARS WIGERT Tevestjärnor. Fritidsbarnen på Stenebergsskolan är med i teve i dag. Innan filminspelningen fick de chans att bekanta sig med teveteamet och de blev alla kompisar direkt.

GÄVLE
Stenebergsskolans fritidsbarn är tevestjärnor för en stund i dag. I tre dagar har de jobbat med SVTs Barnkanalens program Mobilen.

Annons
Mobilen åker land och rike runt för att göra teve för och med barn. I måndags kom turen till Gävle och Stenebergsskolan. Det tar tre dagar att göra 25 minuters program.
- På måndagen bekantar vi oss med barnen för att avdramatisera det hela. På tisdagen blir det produktion. Barnen delas in i grupper och vi filmar en del inslag, berättar Johan Nordquist, sändningsproducent.

Stojar och busar
När Gefle Dagblad besöker fritidsbarnen på tisdagseftermiddagen har de hunnit bli kompis med alla i inspelningsteamet. Johan och programledaren Henrik Hellström stojar och busar med barnen. Barnen i sin tur kräver att få rida på deras ryggar, alla på en gång.
- Vi ger dem möjlighet att göra teve men det är barnens program, säger Johan.
Under tisdagen filmades några inslag men det mesta jobbet görs i dag. Då är det dags för repetitioner inför direktsändningen klockan 16.45 och 25 minuter framåt.
- Det är ett påsktema. Vi har byggt upp en fiktiv historia om tjuvar som stulit alla äggen. I dag (tisdag) har vi spelat in hur själva stölden gick till och i direktsändning får barnen gå en hinderbana och rädda äggen.
Målgruppen för Barnkanalen är sju till elva år men barnen på Stenebergs fritids är mellan sex och åtta år. Hur de klarar sin tevedebut få tittarna alltså se i dag på eftermiddagen men kanalen är digital och kan inte ses av alla.
- Det går att se den via nätet om man går in på svt.se och klickar sig fram. Bilderna ligger kvar några veckor, tipsar Johan Nordquist.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons