Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtmacken stängd för gott.

GÄVLE
Gävles enda båtmack är stängd sedan i fredags. Ägaren, Denis Pereira, tycker att kommunen inte har ställt upp på hans planer att flytta macken från Fliskär till Södra Skeppsbron, och har stängt macken i protest.

Annons
- Jag kommer inte att öppna den mer, säger Denis Pereira.
Vid Södra Skeppsbron planerar han att förutom själva macken driva en servering.

Flerårsavtal
Han vill ha ett flerårsavtal med kommunen och anslutning till el, vatten och avlopp i området. Men enligt Denis Pereira har han bara erbjudits tillfällig byggel.
- De verkar inte ha något intresse av att få hit några båtturister, säger Denis Pereira.
Han får stöd av Gefle Segelsällskap ordförande, Pekka Seitola, som ska försöka samla stöd hos alla båtföreningar i Gävle och ta upp en förnyad diskussion med kommunen.
- Jag tycker att det är trist om vi inte ska någon båtmack i Gävle.

Rimligt krav?
Han tycker att Denis Pereiras krav på ett långtidskontrakt är rimligt. Den som gör en investering kan inte nöja sig med ett tillfälligt avtal, och kommunen borde kunna ställa upp för båtlivet.
- Det rör sig inte om så stora pengar heller.
Pekka Seitola ska ta kontakt med de övriga föreningarna och försöka få en diskussion med kommunen.
Segelsällskapets medlemmar här kanske inte till de allra största bensinslukarna, men Pekka Seitola ser ändå att en båtmack ligger i medlemmarnas intresse.
- Vi försöker ju främja båtlivet. Vi lär väl inte få se en enda sjöturist i den här stan om vi inte har en båtmack, säger Pekka Seitola.

Mer läsning

Annons