Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båttjuvar härjar på Iggön

GÄVLE
Båtstölderna fortsätter att plåga Gästrikland. Under torsdagsdygnet slog tjuvar till på Iggön.

Annons
Under vad som sannolikt var ett rent beställningsjobb stals natten till fredagen minst två fyrtaksmotorer från båtar på Iggön.
Till att börja rapporterades en båtstöld vid båtklubben i Trödje. Gruppen tros att döma av senare vittnesuppgifter ha bestått av fyra män, som körde båten till Iggön.
Det var oklart hur många båtar man gav sig på, men det minsta antalet motorer som stals var två fyrtaktare. Att man valde bort andra motortyper får polisen att misstänka att stölderna var ett beställningsjobb.

Skärbrännare
Dessutom verkade tjuvarna väl förberedda - på Iggön gick man till verket med en skärbrännare för att få loss de fastlåsta båtmotorerna.
Gävlepolisen kunde inte lämna uppgifter om hur motorerna förts från Iggön. Men tjuvarna fortsatte, återigen i en stulen båt, till Fårön. Ankomsten dit beräknades till 06.30-tiden på fredagsmorgonen.
I ett sommarstugeområde fanns det ett året runt-boende som tjuvarna bröt sig in i.
Deras agerande tyder på kyla och vana att begå brott - i huset ska man i lugn och ro ha ägnat förmiddagen åt att tillaga en måltid av varor som fanns i huset.
Sedan lämnade man platsen, oklart på vilket sätt.
Ett vittne på eller nära Fårön såg fyra män i en båt, män som sannolikt var båttjuvarna.

Värd 100 000
På fredagen häktades också en 20-årig man för båtstölden i tisdags som följdes av en biljakt genom Gävle.
Båtägaren har haft kontakt med polisen och sagt att båten var värd 100 000 kronor. Kamraten som misstänks ha kört flyktbilen i hög fart genom centrala Gävle var fortfarande på fri fot.
Senast 15 augusti ska åtal ha väckts mot den häktade 20-åringen, som delvis har erkänt sin inblandning.

Mats Hedström
026-159500
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons