Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BCK:s kök för dåligt - tillståndet dras in

/

GÄVLEBygg- och miljökontoret vill stänga restaurang BCK:s kök.

Annons
"Eftersom lokalen har kraftigt eftersatt underhåll saknas förutsättningar för att bedriva den livsmedelshantering som lokalen godkänts för. Det finns risk för att livsmedel ska förorenas", skriver miljöinspektör Ann-Katrin Lunt i ett brev till bygg- och miljönämnden.
Samtidigt finns det långt gångna planer på ett ägarbyte på restaurangen/nattklubben.
Affären står och faller med att köket är godkänt.
- Finns det inget livsmedelstillstånd kan det absolut inte finnas serveringstillstånd. Yttrandet från bygg- och miljö blir väldigt utslagsgivande, säger Torsten Ahlén, kommunens tillståndshandläggare.
Vid en inspektion av BCK:s lokaler under hösten upptäcktes flera brister som ägarna fick ett föreläggande om att åtgärda senast den 15 november. När inget skedde beslutade bygg- och miljökontorets inspektörer att föreslå nämnden att återkalla godkännandet. Ärendet ska presenteras för nämnden på onsdag. Beslut kan fattas tidigast på nästa ordinarie möte den 29 januari.
Förslaget till återkallande gäller både BCK och kafé Tant Grön i Esplanaden som drivs i samma bolag.
Förutom bygg- och miljökontorets synpunkter ser inte Torsten Ahlén några skäl till att de tilltänkta nya ägarna inte skulle få serveringstillstånd. En av dem har drivit flera restauranger tidigare, och varken polisen eller kronofogden har några anmärkningar på de båda.
Miljöinspektör Tommy Karlsson på bygg- och miljökontoret fick först i går de handlingar som BCK:s ägare skulle ha lämnat in den 15 november. Där beskriver de vilka ändringar de har gjort, och Tommy Karlsson ska nu kontrollera om ändringarna duger.
- Då kan vi i stället för att bara dra tillbaka godkännandet ersätta det med ett nytt, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons