Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beata sjunger för skolan

/
  • Foto: NICK BLACKMON Beata Pierre sex år är en modig tjej. I dag på svenska flaggans dag, kommer hon att sjunga nationalsången för hela Hagaströmsskolan.

GÄVLE
Beata Pierre, sex år, är en modig tjej.
Snart ska hon sjunga för hela Hagaströmsskolan.
Men när hon skulle sjunga på gammelmormors kalas i vintras, då fick gästerna nöja sig med att pappa sjöng.

Annons
- Men nästa gång vågar jag, säger Beata stupsäkert. Nu har jag tränat jättemycket och förra gången på kören var vi bara tre som sjöng, så nu vet jag att jag kan.
Beata sjunger både i kör och hemma och älskar det. Hon sa till sin fröken Maggan att hon skulle vilja sjunga på skolavslutningen.
Då fick Beata två uppdrag. Hon ska både sjunga nationalsången på Sveriges nationaldag inför hela skolan och "Pappa kom hem" för alla föräldrarna veckan därpå.
Beata har gått sitt första år på Hagaströmsskolan och tycker att gympan har varit allra bäst, för där får hon leka lekar. Men när hon blir stor vill hon bli sångerska.
- Som Carola, säger Beata. Fast bättre.
Hon skrattar lite generat, men ändrar sig inte för Beata vet vad hon vill. Hon är en tuff och modig tjej som vågar handla själv när hon är utomlands på semester.
Hon är klurig på det här med språk. Hon hade bestämt sig för att sjunga "Pappa kom hem" för skolans föräldrar, fast hon inte kunde hela texten. Den heter egentligen "Brevet från Lillan" och är skriven av Evert Taube.
Beata hade hört den på skiva och tyckte den var fin. Den passade så bra, eftersom hon också precis lärt sig simma och ska börja ettan i höst, precis som i sången.
Men Beata kan inte läsa, därför satte hon sig ner och ritade teckningar till resten av texten och lärde sig den på det viset.
- Sången till pappan är bäst, men det är roligare att sjunga nationalsången. Den är kortare och det är lättare att komma ihåg korta sånger.

Spännande
När hon sjunger på skolan kommer hon att stå på rutschkanan för att komma högre upp och det känns spännande.
Hemma är det Beata och pappa som sjunger mest. Hon berättar att han brukar sjunga Elvislåtar ibland.
- Och när jag ska sova läser han inte sagor för mig, han sjunger i stället.
HELEN GRANDITSKY
026-15 96 41
helen.granditsky@gd.se

Mer läsning

Annons