Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bebyggelse på Alderholmen i fokus

GÄVLEBygg- och miljönämnden har inget emot kommunledningskontorets program för en detaljplan för Alderholmen och magasinsområdet.

Annons
De påpekar att området bör behålla sin karaktär av industri- och hamnverksamhet, även om bostäder blir en betydande lokalanvändning.
I december räknar man dessutom med att kunna ta ställning till ett mer utarbetat förslag om bebyggelse på Alderholmen.
Styrgruppen för Alderholmen har nyligen besökt städer med liknande stadsmässigt havsnära boende både i Skåne och Danmark.
Nu ska de plocka goda idéer från de totalt tjugo olika objekten och utforma ett förslag för Gävle.
- Vi har varit i Malmö, Helsingborg, Helsingör och Köpenhamn. Vi vill att Alderholmen ska vara en del av stan och föra ihop planerna med hamnmagasinen, förklarar Carina Blank, s, ordförande i nämnden och med i styrgruppen.
Hon berättar att man speciellt tittade på kombinationen med trafik nära husen och med vatten i närheten. Så som det skulle kunna se ut på Alderholmen.
Förvaltningschefen Catharina Hedin, som också var med, tyckte att det fanns mest intressanta exempel i Helsingborg. Medan Carina Blank inte ville peka ut någon favorit bland besöksmålen. Det fanns både lyckade och misslyckade exempel.
På Alderholmen vill Carina Blank se någon form av strandvillor, radhus. Men helst ska programmet för detaljplanen inte vara så detaljerat, tycker hon.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons