Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrägeriliga i farten i Gävle?

GÄVLE
Den 35-åriga kvinna som greps på Handelsbankens kontor på Nygatan släpptes efter förhör. Men hon är fortfarande misstänkt för försök till bedrägeri.

Annons
Polisen vill även varna allmänheten för att en liga kan ha börjat operera i Gävle, genom att ringa upp enskilda och lura dem att berätta sina kontonummer.

Krångel med datorn
Under torsdagen ska den 35-åriga kvinnan ha gått in till Handelsbanken och sagt att hon själv var bankanställd. Tyvärr hade hon råkat ut för datorkrångel. Därför behövde hon hjälp med en överföring från ett konto till ett annat, lyder vittnesuppgifter.
Handelsbankens anställda genomskådade omgående bluffen och larmade polis till platsen som kunde gripa 35-åringen.
Ett faktum som nu föranleder polisen att gå ut med en varning till allmänheten är att det kontonummer som uppgavs var autententiskt och tillhörde en existerande bankkund. På något sätt misstänks 35-åringen ha kommit över numret.

Polisen varnar
Liknande brottslighet har tidigare förekommit i Gävle, där kriminella ringt privatpersoner och sagt att det varit problem av något slag på banken. Därför behövde de kundens kontonummer för att göra en "kontroll" av något slag.
Polisen varnar alla som kan få ett sådant samtal från att berätta någonting och påpekar att bankerna aldrig agerar så.
Polisen hade under fredagen ännu inte hört den person vars kontonummer den 35-åriga kvinnan ska ha uppgett på Handelsbanken.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons