Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrövligt bakom Ica Vinbär

/
  • Foto: GUN WIGH Sopigt. Det spelar ingen roll hur ofta Stefan Gebera städar bakom sin butik Ica Vinbär i Sätra.-Bara för att det står en container här tror folk att de kan komma och slänga vad som helst, säger han.I går städade han bort en uppsättning utemöbler. Förra veckan körde han bort en tvättmaskin. Kvar i skogen är påsar, kartonger och annat löst skräp som folk går dit och tippar nattetid.

GÄVLE / Dagens sopa
Det ser för bedrövligt ut bakom Ica Vinbär i Sätra.
-Det måste vara dagens värsta sopa, tycker signaturen "En Sätrabo", som har mailat till dagenssopa@gd.se
Och Stefan Gebara som äger Ica Vinbär kan bara hålla med.

Annons
-De väntar tills det är mörkt, så kommer de hit och slänger. Vad ska jag göra? säger han uppgivet.

Tog bort containrar
Han förklarar att han för ett och ett halvt år sedan blev tvungen att be kommunen ta bort sina återvinningscontainrar som stod där tidigare. De orsakade så mycket nedskräpning att det inte var klokt.
-Jag fick klagomål på returpappret en gång. Någon hade slängt en skrivmaskin i containern. Har du hört, en skrivmaskin! En annan gång stod det ett skrivbord här, ett två meters skrivbord. En TV, bildäck, en duschkabin. Möss och råttor började komma, vad ska jag göra?
Tyvärr slutade inte nedskräpningen bara för att återvinningscontainrarna försvann. Nu hopas skräpet runt butikens container i stället.
-Folk tror att bara för att det står en container här är det bara att slänga vad som helst, säger Stefan Gebara.

Städa efter andra
Han är så innerligt trött på att plocka upp efter andra. I förra veckan forslade han bort en diskmaskin som någon slängt i skogen bakom butiken.
I går var det några stolar från en utemöbelgrupp som han fick slå sönder och lägga i containern.
Hur mycket extra allt skräp kostar honom i tid och pengar har han ingen aning om. Men han vill inte att det ska se ut som ett skrotupplag bakom hans affär.
Ett par gånger har han ertappat folk på bar gärning när de slängt saker bakom butiken. En gång hittade han soppåsar med adresserade kuvert i.
-Jag åkte dit och knackade på . Sa att om ni inte hämtar dem blir det anmälan. Och det hjälpte, den gången. Men jag kan ju inte se allt, säger han.
MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

DAGENS SOPA
Vi har fått mängder av tips på skräpiga platser från våra läsare.
Det är vi tacksamma för, fortsätt gärna att höra av er!
Bilvrak och vitvaror som slängts i skogen verkar vara det som retar folk mest, men även andra saker som står där de inte borde.
Fortsätt att maila, skriva och ringa till oss och berätta vad ni tycker är fult. Vi fortsätter att arbeta med era tips hela sommaren.
Och kom ihåg att det inte behöver vara så stora saker. Det kan vara nog så retligt, och miljöfarligt, med ett bilbatteri.
Adressen är: dagenssopa@gd.se

Mer läsning

Annons