Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begärd häktad för utpressning

GÄVLE I går anhöll Stockholmspolisen ytterligare en man för medhjälp till grov utpressning.
Nu har den 29-årige Gävlebon tillsammans med fyra andra begärts häktad för det påstådda utpressningsförsöket.

Annons
Det var i tisdags som den 29-årige ledaren för Bandidos prospect-avdelning i Gävle greps av polisen i Södra Stockholm tillsammans med en 26-årig man från Ludvika. De är misstänkta för att ha försökt att bedriva utpressning mot en man den 28 mars i år.
Utpressningen ska enligt åklagaren sedan ha fortsatt fram till den 17 april då de greps. Det rör sig dock endast om ett enda utpressningstillfälle. Vad 29-åringen och hans kumpaner ville åt eller hur utpressningen ska ha gått till vill Ulf Göranzon, informationsansvarig på länskriminalen i Stockholm, inte avslöja.

29-åringens advokat Kerstin Koorti har träffat Gävlebon men hon vill inte avslöja om han erkänner brott eller inte. I samband med att 29-åringen och 26-åringen greps gjorde polisen husrannsakningar i männens lägenheter samt i Bandidos lokaler i Gävle och Ludvika.
Gävlepolisen beslagtog en del föremål men inget av dessa var ett vapen. 26-åringen är däremot misstänkt för vapenbrott i Ludvika vilket tyder på att polisen hittat ett olagligt vapen i hans hem.
Åklagaren Per Lindqvist har nu begärt Gävlebon, Ludvikabon samt två män, 37 år och 38 år gamla från Bromma respektive Solna häktade för försök till grov utpressning. En 32-åring från Tyresö har också begärts häktad medhjälp alternativt anstiftan till det grova utpressningsförsöket.
- Han kom in självmant till stationen och det han berättade i förhör gjorde att han anhölls, säger Ulf Göranzon.

Daniel Siksjö

Mer läsning

Annons