Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad skallade polis

GÄVLE Massor av folk var ute på stan på lördagskvällen. Polisen betecknade läget som stökigt. Många berusade ställde till med problem för sig själva och andra. 15 berusade togs om hand för tillnyktring. Vid ett LOB-ingripande i Andersberg blev en polis skallad.

Annons
LOB står för Lagen om Berusade. Tre av de personer som togs om hand ville inte alls följa med polisen. Förutom skallningen som gjordes av en 41-årig man försökte en annan berusad, han är 42 år, slå en polis och gjorde dessutom våldsamt motstånd.
Samma patrull råkade ut för båda bråkstakarna. Polisen som skallades klarade sig utan direkta skador och kunde fullfölja sitt arbetspass.

Ytterligare ett fall av våldsamt motstånd vid ingripande mot en fyllerist rapporterades i Gävle under natten.
Ett av kvällens och nattens ingripanden mot berusade skedde mot en person som krossat en ruta i en fastighet på Brunnsgatan.
Även några fall av misshandel anmäldes. Utanför McDonalds blev det bråk mellan några ungdomar. Två tonåringar, 16 och 17 år, misshandlades av samme gärningsman. En av killarna blev sparkad på benet och den andre fick ta emot ett slag i ansiktet. De har uppgivit en kille i ungefär samma ålder som skyldig.
En 43-årig kvinna misshandlades i en buss mellan Sätra och centrum när hon reste sig och bad ett stökigt ungdomsgäng att ta det litet lugnare. Som svar på reaktionen blev hon skallad av en flicka. En 17-årig tjej är utpekade som skyldig.

Mer läsning

Annons