Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigare Hemma-hos lösningen?

GÄVLE
Hemma hos-verksamheten kanske räddas trots allt. Beredningen med ledamöter från s, v och m har gett förvaltningen i uppdrag att hitta en billigare variant med barnomsorg på nätterna.

Annons
- Vi politiker har svårt att ta ett beslut om en nerläggning av det här. Det finns ett behov av barnomsorg även vid obekväma arbetstider. Men vi vill hitta ett billigare sätt att driva det på, konstaterar barn- och ungdomsnämndens ordförande Jens Leidermark, s.
Han håller inte med om att det nya uppdraget till förvaltningen kommer sig av att vänstern och moderaterna har kört över den styrande s-minoriteten. Det är ett gemensamt ställningstagande, menar han.
För Ulla Andersson, v, står det mer klart att en enad opposition åter styr om s-planerna i en annan riktning i nämnden.
- Det här är en viktig verksamhet som bör vara kvar, säger hon.
På grund av det kärvare ekonomiska läget har man under våren diskuterat nattomsorgens vara eller icke vara vid flera tillfällen. Det är den obligatoriska kärnverksamheten som måste prioriteras, har man kommit fram till.
Därför har både nattdagiset Natt och Dag och Hemma hos varit under diskussion i nämnden. Natt och Dag har man beslutat ska vara kvar. Medan ett nedläggningsförslag om Hemma hos blev återremitterat för att åter tas upp i höst.
Förslaget nu är dock att rädda kvar det i någon form. Men nu riktat till barn upp till tio år, istället för tolv. Det kan bli ett tätare samarbete med Natt och Dag eller en annan lösning.
- Förhoppningsvis kommer det ett förslag på hur vid nämndsmötet i augusti, hoppas Jens Leidermark.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons