Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bio 7:an blir allt populärare

Fler går på 7:an när de vill se på film. Under 2008 ökade antalet besökare med 16 procent.

Annons

Bio 7:an är ett samarbete mellan Kultur & Fritid Gävle kommun och SF Filmstaden. 2008 visade sig samarbetet lyckat då antalet besökare ökade med drygt 2 000.

– Det har varit ett väldigt bra filmår. Sen tror jag att vår facebooksida har bidragit till att vi lyckats nå en ny målgrupp, säger Roger Thollin, ansvarig för Bio 7:an.

I maj 2007 gick Triangelfilm i konkurs. Bolaget försåg Bio 7:an med nästan hälften av de filmer man visade. Enligt Roger Thollin har det dröjt till 2008 för småbolagen att komma ikapp och få igång distributionen av passande filmer.

– Vi visar smalare filmer och många distributörer ser gärna att deras filmer går på 7:an i stället för SF eftersom de lätt försvinner bland de storslagna kassasuccéerna som går på de stora biograferna, säger han.

Han tror även att ökningen beror på att fler har vågat sig på att se en film som de kanske inte har hört talas om tidigare. All nedladdning kan spela in.

– Jag tror att nedladdningen har varit positivt för 7:an, för ju mer film man ser desto större krav ställer man på filmer och man fattar tycke för regissörer som inte gör storfilmer.

Mer läsning

Annons