Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå Grottan har flyttat till P4

/
  • Tomas Forsman (närmast) och Magnus Hansson försökte jobba mitt i invigningsstojet.
  • Cilla Benkö är vice vd för Sveriges Radio sedan i måndags:– De lokala kanalerna och utrikeskorrespondenterna är ryggraden i Sveriges Radio. Vi ska vara stolta över att ha den mest decentraliserade organisationen bland medierna.
  • Buffén i Blå Grottan var populär. Bakom disken: Leila Yagmur och Jonaz Bergstrand.
  • Ulla Andersson, V, och Tomas Tobé, M, hjälptes åt att köpa blommor till lokalradion. Och för Ulla blev minglet även lunch.– De hade inget vegetariskt på tåget, sa hon och mumsade tacksamt på en laxburgare.
  • Hur är ditt förhållande till lokalradion?– Eftersom jag bott i Västmanland i 23 år, varav nio år som landshövding, anser jag förstås att lokalradion är väldigt viktig. P4 är ju den stora kanalen i Sveriges Radio, säger Mats Svegfors, här i samspråk med Anders Ekholm och Tomas Groop.
  • Lokalradiochefen Leif Eriksson var idel solsken:– Man vill ju försöka återskapa något, skämtade han om Blå Grottan.

Sveriges Radios pressansvarige Bengt Arwén såg lite undrande ut inför vår glada reaktion på namnet Blå Grottan.

Annons

Men det är inte så konstigt. Man måste ha bott i Gävle under den klassiska krogens storhetstid för att fatta vitsen. För det var i ett rum som fått namnet Blå Grottan som Radio Gävleborg firade sina nya lokaler i går.

Ja, namnet var ju givet, i en del som radion inte längre behöver hade tygsjok draperats på väggarna, blåtonade strålkastare gav det rätta ljuset och diskomusiken dånade. Nej, det sista är inte sant.

Det som man hörde genom sorlet var förstås radions egen sändning med trafikvarningar om stillastående fordon vid Skarvberget och i Färila, nyheter med Tomas Groop och så vidare.

Mats Svegfors, vd för Sveriges Radio sedan i måndags, förrättade invigningen:

– Jag har ju varit i invigningsbranschen i nio år, skämtade han och syftade på sin position som landshövding i Västmanland.

Reportern Joacim Lindwall tyckte det kändes alldeles förträffligt med nya lokaler:

– På sätt och vis har ombyggnaden varit rätt spännande. När vi flyttade ut tillfälligt kände vi oss lite grann som en undergroundredaktion, sa han.

Mer läsning

Annons