Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blottade sig för grannfamilj

GÄVLE
En 46-årig man från Gävle har av Gävle tingsrätt dömts till dagsböter för sexuellt ofredande. Mannen har vid upprepade tillfällen blottat sig för en grannfamilj.

Annons
Mannen har, enligt kvinnan i grannfamiljen, vid cirka 15 tillfällen under perioden maj 2001-oktober 2002 blottat sig inför henne och andra som varit i närheten. Han har ställt sig naken i ett fönster som vetter mot grannhusets vardagsrums- och köksfönster och onanerat. För att hans förehavanden skulle synas ordentligt har han tänt lampor i rummet och dragit bort gardinerna.
Kvinnan har uppgett att hon mått mycket dåligt av detta och att hela familjens vardag påverkats. Man har tvekat inför att bjuda hem gäster av rädsla för att mannen plötsligt skulle visa sig.
Mannen har erkänt gärningen. Han uppger att hans sexuella läggning är sådan att han blir tillfredsställd av att blotta sig på detta sätt.
Familjen polisanmälde mannen redan 2000. Då lovade han att upphöra med beteendet. Nu försökte han förmå dem att ta tillbaka anmälan.
Tingsrätten anser att kvinnan utsatts för en allvarlig kränkning av den personliga integriteten. Mannen döms därför att betala ett skadestånd på 10 000 kronor till kvinnan för kränkning och psykiskt lidande. I övrigt anser tingsrätten att 50 dagsböter à 85 kronor räcker som påföljd för mannen.
BJÖRN HANÉRUS

Mer läsning

Annons