Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo klokt i Bomhus snart möjligt

/
  • Bo klokt i Hemsta. Bo klokhusen i Hemsta byggdes 1999 i  samarbete mellan Skanska och Ikea. Flerbostadshusen i Bomhus ska bli likadana.

GÄVLE
Efter fem år får Bo klokhusen i Hemsta uppföljare - i Bomhus.
Det är Skanska som planerar ett nytt Bo klokområde, den här gången med villor också.

Annons
- Att man kan bygga Bo klokvillor är nytt. Det har inte byggts någon annanstans förut, säger Göran Valtonen, projektutvecklare på Skanska.
Tomten, i närheten av Källöskolan där Nilssons plantskola tidigare låg, är stor. På Skanska räknar man med att få plats med 4-5 flerbostadshus, med sammanlagt 24-30 smålägenheter, och cirka 25 villor.

Ny detaljplan
Exakt hur många lägenheter och villor det blir avgörs i samband med att kommunen gör en ny detaljplan för området. En sådan detaljplan har Skanska nu beställt.
Flerbostadshusen kommer att bli exakt likadana som de Bo klokhus som Skanska byggde i samarbete med Ikea 1999. Varje hus innehåller sex lägenheter och intresset för lägenheterna, som presenterades som lågprisbostäder, var stort när de var klara.
Villorna kommer att produceras på samma sätt och precis som lägenheterna ska de säljas som bostadsrätter på Ikea. De blir på drygt 90 kvadratmeter, med tre sovrum på bottenvåningen. Dessutom får de inredningsbar övervåning.

Byggstart till våren
Göran Valtonen hoppas på byggstart redan till våren och inflyttning i den första etappen nästa vinter.
Någon marknadsundersökning har inte gjorts, men han tror att intresset är stort.
- Jag har en pärm med namn på folk som hört av sig och frågat om vi ska bygga fler Bo klokhus, så jag vet att det finns intresserade. Men någon kö i egentlig mening har vi inte. Lägenheterna kommer att säljas i samarbete med Ikea, det är ingen som har förtur, säger han.
Vad lägenheterna och villorna kommer att kosta är för tidigt att säga, säger Göran Valtonen.
- Vi är inte klara med våra kalkyler än, säger han.

INGEGERD SÖRGARD
026-15 96 27
ingegerd.sorgard@gd.se

Mer läsning

Annons