Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs närmare Europa än Gävle

GÄVLEÄr Bollnäs mer kontinentalt än Gävle?Åtminstone kan man sedan ett par veckor ta ut den europeiska valutan euro i en bankomat i Bollnäs.

Annons
-Det är en sak i tiden helt enkelt. Euro är ju den största valutan i Europa numera. Och på det här sättet har våra kunder tillgång till den dygnet runt. Vi ser det som bra service helt enkelt, säger Bosse Sandesten, kontorschef på Handelsbanken i Bollnäs.
I Gävles bankomater lär däremot den europeiska valutan dröja.
-Vi ser inte så stor efterfrågan på den tjänsten. Vi ligger ju inte så nära kontinenten, och i Finland kan man ju fortfarande betala med svenska pengar. Så det känns inte så angeläget i dag, men när behovet finns hos våra kunder kommer det att finnas, säger Peter Löwenborg, kontorschef på Nordea i Gävle.
Sonja Landin på SEB kundtjänst i Gävle har samma inställning.
- Jag vet att det går. Det är en fråga om att bygga om de befintliga automaterna. Det sker säkerligen inte före årsskiftet, men vi tar tag i det här när kunderna kräver det. Vi har ett växlingskontor på Arlanda, där kan man även ta ut euro i bankomaterna. I dagsläget anser vi att det räcker, säger hon.
-Möjligheten finns att ha euro i bankomaten redan i dag. Det är kontoret som avgör när de vill ha det. De vet om att möjligheten finns, men än har de inte sagt något, säger Christer Svensson, regional säkerhetschef på Handelsbanken.
Inte heller Föreningssparbanken har i dagsläget planer på att stoppa in eurosedlar i sina automater.
Så den hugade Gävlebon som vill känna sig kontinental för en stund kanske gör bäst i att dra åt Hälsingland.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons