Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomhusgården görs om till korttidsboende

Hela Bomhusgården blir korttidsboende och växelvården flyttar ut på äldreboendena.

Annons

På så sätt hoppas omvårdnadsförvaltningen kunna ta hem äldre Gävlebor från sjukhuset som läkarna anser vara färdigbehandlade.

I mitten på januari berättade GD att Gävle sjukhus hade överbeläggningar motsvarande tre vårdavdelningar och att en del av dem var Gävlebor som låg kvar i väntan på att kommunen kunde ta emot dem.

Kommunen flyttade då växelvården till anhörigstödets villa Milbo och fick på så vis fler korttidsplatser på Bomhusgården. Några dagar senare låg ingen utskrivningsklar patient från Gävle kvar på sjukhuset.

Men flytten av växelvården till villa Milbo är bara tillfällig. Omvårdnad har tittat på hur de ska kunna möta ett ökande och växlande behov av korttidsplatser.

Svaret blir att hela Bomhusgården blir korttidsboende med 81 platser, en utökning med växelvårdens 16. Där blir också en sjuksköterska i tjänst under kvällar och helger.

Eventuellt ska det också finnas handläggare som kan ta beslut om bistånd i tjänst under kvällar och helger.

Sex platser försvinner från växelvården och de tio som blir kvar flyttar ut på de olika äldreboendena.

I väntan på att förändringen genomförs hyr Omvårdnad in sig i socialtjänstens lokaler på Bomhusgården och gör där tio tillfälliga korttidsplatser.

Mer läsning

Annons