Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bondemarknad med jultema

/
  • Lekglada hunden Molly  följer alltid med husse Tord Paulsson, ostförsäljare från Sveg, på alla marknader. Här har hon hittat en lekkamrat i Maria Markusson.
  • Intresset är stort för närproducerad mat. Den som ville köpa Ockelbokyckling fick vara beredd att köa.
  • Ett fårskinn till jul? Kunderna flockades kring de närproducerade varorna vid julmarknaden i Gävle i går.
  • – Jag brukar gå hit varenda gång det är är bondens marknad. Det är roligt med alla småbönder och småtillverkare, säger Fred Rothpfeffer.

Trots regnrusk och obefintlig julstämning strömmade folk till när bönderna höll sin julmarknad på Rådhustorget i Gävle i går.

Annons

– Det är trevligare att handla här än i affären, tycker stamkunden Fred Rothpfeiffer.

Bondens egen marknad har blivit ett återkommande inslag i Gävle. Det här var tolfte gången i år som arrangemanget genomfördes. 17 försäljare av närproducerade varor fanns på plats.

– Det är lite färre än under höstmarknaderna då vi också brukar ha fyra-fem grönsaksodlare med. Men det är ju inte säsong för det nu, säger Christer Ekdal, kassör i Bondens egen marknad i Gävle.

Besökarna kunde botanisera bland ost, lax, kyckling, hjortkött och mycket annat.

– Lammkorv passar perfekt på julbordet, ansåg Johannes Engvall från Fårmidabel som sålde just lammkorv och även fårskinn.

Detta instämde fler i, bland andra Fred Rothpfeiffer som såg till att införskaffa en bit av den Delsbotillverkade delikatessen.

Fred Rothpfeiffer är en stor vän av Bondens marknad. Han har själv en bakgrund i branschen – i 15 år var han småbrukare i Delsbo – och känner till villkoren.

– Jag högaktar verkligen dem som håller på med det här, säger han.

Mer läsning

Annons