Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgiselev greps på färja

GÄVLE
En avgångselev från Borgarskolan misstänks för att ha skjutit av en raket på en Silja Line-båt under helgen.

Annons
Eleven greps av säkerhetspersonal ombord och när båten la till vid kaj väntade polis.
Dramat till sjöss utspelade sig i söndagskväll. Vakter såg 18-åringen avfyra en raket i en av korridorerna - efteråt konstaterades att raketen efterlämnat brännmärken i heltäckningsmattan.
Vakterna ingrep omedelbart mot 18-åringen som fick tillbringa återstoden av resan i arresten. Under måndagen löpte Finlandsfärjan in till Stockholm. Efter polisförhör försattes 18-åringen på fri fot och kunde resa hem till Gävle.
Med på båten som gick mellan Stockholm och Åbo fanns knappt 500 avgångselever från gymnasierna i Gävle, Sandviken och Söderhamn. Även vid tidigare båtresor inför avslutningen har det gått livat till, men nu gick det överstyr. Förutom den raket som avfyrades hittade säkerhetsvakterna ytterligare åtta raketer i den hytt 18-åringen och hans kamrater bodde i.
Ombord på Silja Line-båtarna finns omfattande säkerhetsåtgärder som ska förhindra brand ombord. Sprinklersystemet har hög kapacitet och det var antagligen ingen fara för att en eventuell eldsvåda orsakad av raketen skulle hunnit sprida sig.
Därför stannade misstankarna mot 18-åringen vid sjösabotage.
MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons