Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boulognern lockar krögare

GÄVLE
15 krögare tävlar om att få driva året runt-restaurang och kafé i Boulognern.

Annons
I går gick ansökningstiden ut.
- Det finns verkligen ett stort intresse för det här, säger Marianne Andersson på tekniska kontoret.
Det är en erfaren krögare som Gävle kommun är ute efter och det är också sådana som hört av sig. Sammanlagt har mellan 10 och 15 krögare visat intresse för att dels driva kafé, dels få starta en restaurang, som ska hålla öppet året runt.

Med från början
- Tanken är att den krögare som driver kaféet i sommar ska få vara med och påverka bygget av den nya restaurangen, säger kommunjuristen Dag Ageborn.
Det är inte bara krögare från Gävletrakten som skickat in ansökningar.
- En del krögare utanför regionen har visat intresse. Vi har bland annat fått ansökningar från Stockholmstrakten, säger Marianne Andersson.
Det kommer att dröja innan det avgörs vilken krögare det blir som får chansen.

Utvärdering
- Nu måste vi sätta oss ner och utvärdera det här. Vi måste ta den krögare som verkligen vill och som har inställningen att det är det här jag vill satsa på, säger Marianne Andersson.
Ett beslut om vem av de 15 krögarna som får driva kafé och restaurang kommer i början på maj, meddelar Marianne Andersson.
DANIEL SIKSJÖ
026-159634u I sommar kommer kaféet i Boulognerskogen att drivas som vanligt. Ritningar och bygglov kommer att tas fram så att restaurangen kan stå färdig till nästa säsong. Det handlar om en investering på ett par miljoner kronor. Den nya restaurangen ska också kunna användas för musikevenemang och fester.

Mer läsning

Annons