Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråkigt på Gävlekrog

Gävle Tre larm om våld på samma restaurang är facit från en annars ganska lugn helgupptakt.

Annons
En bråkig gäst greps efter bråk med en vakt. I övriga fall boxades gäster med gäster.
Larmet om våld mot tjänsteman kom klockan 1.40. En vakt hade gjort två misslyckade försök att kasta ut en stökig 19-årig gävlebo. När vakten gjorde ett tredje ingripande fick han en smäll på armen. Han lade därför ner bråkmakaren på golvet.
Liggande försökte 19-åringen komma loss samtidigt som han hotade vakten. Larmad polis tog gästen med sig till polishuset. Han misstänktes vara narkotikapåverkad och fick därför lämna urinprov.

Vid ungefär samma tidpunkt som vakten blev slagen uppstod bråk som slutade med att en 21-årig man från Hedesunda fick sys för ett sår på pannan orsakat av en dansk skalle som han själv delade ut.
21-åringen var själv också upphovet till det som inträffade. Han kom enligt polisrapporten bakifrån fram till ett par och satte handen mellan kvinnans ben. Hennes fästman, en 37-årig gävlebo, blev arg och sa något i stil med "Rör inte min tjej".
21-åringen gick då fram till 37-åringen och skallade honom. Den danska skallen skadade våldsmannen mest i form av ett tre centimeter långt sår i pannan som måste sys. Fästmannen fick en bula i pannan och sökte även han upp sjukhuset.

Det tredje bråket som slutade med misshandel inträffade omkring klockan två. En 23-årig man stötte ihop med en ett år äldre man som tidigare varit i bråk med hans lillebror.
Efter en stunds tjafsande männen mellan gick 23-åringen till baren. 24-åringen följde efter. Plötsligt låg 23-åringen på golvet.
Han är osäker på om han blev knuffad eller om han halkade. I vilket fall som helst sparkade 24-åringen den däckade motståndaren. Sparken skadade en kindtand samt spräckte läppen.
23-åringen tog sig upp och började slåss. Det slutade med att han for i golvet igen. Då fick han enligt anmälan ytterligare några sparkar. 24-åringen har gjort en motanmälan där han säger sig ha blivit misshandlad av 23-åringen. Han hävdar att hans del i bråket ska ses som självförsvar.

Olle Hildingson
026-15 96 38
olle.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons