Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand, misshandel och klotter

En lugn julaftonskväll och -natt i Gästrikland är polisens sammanfattning morgonen efter. Framför allt slapp man julens baksida med lägenhetsbråk och familjerelaterat våld.

Annons

Lugnet var dock relativt. Strax efter midnatt kom larm om att det brann i en lada vid Årsundavägen i Årsunda. Vittnet som slog larm hade med hjälp av andra i princip lyckats släcka när räddningstjänsten kom till platsen. I ladan stod bland annat en traktor som dock klarade sig, men ladan fick relativt stora brandskador.
Hade branden inte upptäckts utan fortsatt hade det kunna sluta illa eftersom det finns ett bostadshus intill.
Ladan är känd som något av ett tillhåll och polisen misstänker att man varit ovarsam med eld och har tagit hand om föremål på platsen för att se om dessa kan ge några spår om vilka som varit i ladan.
Senare på natten anmäldes en misshandel på krogen Jackpot i Konturen i Gävle. De båda anmälarna i 20-årsåldern berättade för polispatrullen att de kommit i bråk med en annan man om en stod och att det slutat med att denna slagit dem. De båda slagna hade dock klarat sig relativt bra och behövde inte uppsöka vård.
Tidigt på morgonen upptäcktes att omfattande klotter skett på Väpnargatan och Hillmanskroken på Brynäs, någon eller några hade prejat med färg på ett flertal ställen. Polisen kunde ta hand om ett antal sprejburkar för att säkra eventuella spår på dessa.

GD.se

Mer läsning

Annons