Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev till avlidna hustrun upprör

/
  • Foto:ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Ledsen. Lars-Håkan Jonsson fick ett brev han inte ville få. Sedan ett år är han änkeman, men ändå skickade Sveriges Pensionärsförbund ut en medlemsinbjudan till hans bortgångna hustru. Gunnar Johansson, SPF Gavle, beklagar misstaget.

GÄVLE
För snart ett år sedan blev Lars-Håkan Jonsson änkeman. I förrgår kom en inbjudan från Sveriges Pensionärsförbund som var adresserad till hans fru.

Annons
- Man blir mest bara ledsen. Att hålla på och riva i det hela mera, det är nog känsligt ändå, säger Lars-Håkan Jonsson.

"Medan båda lever"
Brevet var utskickat av lokalavdelningen för SPF i Gävle.
I en del stod det "Av dem som lever i parförhållande torde den ene bli ensam, därför ger jag Er det rådet - bli medlemmar medan Ni lever båda två. Vår verksamhet kan underlätta för den som blir ensam".
För Lars-Håkan Jonsson blev formuleringarna väldigt olyckliga.
Gunnar Johansson som är ordförande för SPF Gavle beklagar misstaget.
- Väldigt obehagligt när sånt här händer. Det är svårt att följa med vilka som är avlidna. Vi försöker följa med i tidningen så gott vi kan men vi kan inte ge någon hundraprocentig garanti, säger Gunnar Johansson ordförande i SPF Gavle.
Ett drygt halvår innan 65-årsdagen får blivande pensionärer ett utskick av Sveriges pensionärsförbund. I Gävle har lokalavdelningen också valt att skicka ett uppföljningsbrev för att uppdatera kontakten.

Hamnade fel
Det är ett av dessa brev som nu hamnat fel.
- Jag ska ta upp det i ett större sammanhang. Dels i det lokala samarbetsrådet men också i distriktsstyrelsen. Sen får vi se vad som händer, säger Gunnar Johansson.
NILS PAULSSON
026-15 96 31

Mer läsning

Annons