Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brinnande intresse för kirurgvecka

GÄVLE Under nästa vecka ordnas den tionde upplagan av Kirurgveckan på Högskolan i Gävle. Kongressen väntas locka omkring 1 200 deltagare. - Det är bra reklam för både sjukhuset och landstinget, säger Michael Krog, läkare vid kirurgkliniken.

Annons
I flera år har läkarna Michael Krog och Charlie Nihlén strävat efter att få arrangera den årliga Kirurgveckan i Gävle. Kongressen är i första hand ett forum för att presentera och diskutera den senaste svenska forskningen inom olika former av kirurgi.

Men arrangemanget är även öppet för allmänheten. På onsdagskvällen hålls fyra offentliga föreläsningar i högskolans aula Valhall.
- Då kommer bland annat Stephan Rössner att prata om övervikt. Vi får också besök av en representant för Läkare utan Gränser som berättar om organisationens hjälparbete, säger Charlie Nihlén, verksamhetschef för kirurgkliniken vid Gävle sjukhus.

Kirurgveckan brukar bli intensiv och i år är den förlagd i en stad som är rikskänd för en brinnande julbock. Den dubbeltydiga underrubriken - "En brinnande vecka" - kändes därför klockren när kongresskatalogen trycktes upp.
Det var innan CH brann upp - det hotell där en stor del av besökarna bokat rum. Branden såg först ut att ställa till besvär för arrangörerna men nu tycks de flesta kongressbesökare ha lyckats ordna någon form av bostad i Gävle.

Enligt Charlie Nihlén ser Gävle sjukhus ut att få en rad vakanta läkartjänster under de närmsta åren. Därför hoppas han att Kirurgveckan kan bli ett tillfälle att rekrytera personal.
- Om man är en specialist i 45-50-årsåldern har man goda karriärmöjligheter här. Sen är sjukhuset en bra arbetsplats, vi har bra kamratskap och god stämning. Nu ska vi passa på att exponera oss, säger han.
Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom_gd.se

Mer läsning

Annons