Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröder dömda för knivhot

GÄVLE Två bröder, 16 och 24 år, har dömts för att ha knivhotat sin systers pojkvän.
Brödernas föräldrar åtalades för att ha försökt påverka dottern att övertala pojkvännen att ta tillbaka anmälan. Åklagaren lade dock ner åtalet mot föräldrarna.

Annons
Det komplicerade familjedramat startade med att en av de två bröderna dömdes för rattfylleri. Den som vittnade mot brodern var en 25-årig man som är tillsammans med brödernas syster.

Historien fortsatte när bröderna seden bankade på dörren hemma hos 25-åringens och systerns lägenhet på Brynäs.
Bröderna sa då till 25-åringen att han var skyldig dem 7 000 kronor. De gav sig sedan på sin syster. Den äldre brodern slog och sparkade på henne trots att hon låg ner. Parets grannar har vittnat om att de hörde skrik från deras lägenhet den dagen.
Efteråt ringde brödernas föräldrar till dottern och hennes pojkvän och försökte få dem att ta tillbaka sin anmälan. Det blev så många samtal att kvinnan till slut var nära ett nervsammanbrott och 25-åringen ville dra tillbaka anmälan. Föräldrarna åtalades först för övergrepp i rättssak.

Under rättegången beslutade åklagaren tillsammans med systern och 25-åringen att lägga ner åtalet mot föräldrarna.
Den 16-årige brodern dömdes till skyddstillsyn för försök till utpressning. Rätten ansåg att det inte var bevisat att han deltagit i misshandeln av systern.
Den 24-årige brodern dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för försök till utpressning och misshandel. Om han i stället dömts till fängelse hade straffet blivit tio månader. Bröderna ska nu tillsammans betala 10 000 kronor i skadestånd till sin syster och 25-åringen.

Daniel Siksjö

Mer läsning

Annons