Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna band rånaren med bogserlina

/
  • En av de tre männen greps omedelbart av bröderna Johansson. Polis med hundra grep ytterligare en i skogen, medan en tredje man var på fri fot ännu under lördagen. Deras bil togs i beslag.
  • Det är inte värt att försöka råna eller stjäla från bröderna Charles och Christian Johansson.
  • Strax före klockan fem på fredageftermiddagen kom tre män i en vit bil hit, till Road 56.

Rånarna valde fel vägkrog. Bröderna Charles och Christian band en av rånarna och jagade två andra på flykt.

Annons

– Kom det in rånare idag skulle jag säga "ta pengarna". Men i går var det så mycket adrenalin, säger Charles, som är yngst.

Råndramat tog sin början på fredagseftermiddagen, strax före klockan fem. Bröderna Charles och Christian Johansson, 19 och 20 år, arbetade i kioskdelen på Road 56 i Hedesunda.

– Vid den tiden brukar det alltid vara lugnt. Så jag och brorsan spelade litet biljard på baksidan. Men vi såg en vit bil med tre personer i komma in på parkeringen, säger Charles.

Han gick mot restaurangdelen. Där stod en man i mörka kläder, som på bruten engelska frågade vad ett rum på hotellet kostade. Sedan började han lyfta på grytlock och fråga om varmkorv.

– För att distrahera, säger Christian, storebror.

– Men nu hade jag blivit misstänksam. Då hörde jag att någon vred på nyckeln till kassaapparaten. Jag skulle springa dit men den här killen försökte hindra mig, tillägger Charles.

Nu blev det handgemäng. Christian kom rusande för att hjälpa till. Snart fick de ner den ene rånade på golvet och ringde polisen.

– Jag rusade efter de två andra. Men den ene visade på något som kunde vara en pistol i byxlinningen och när vi kom fram till skogen stannade jag. Går jag längre skjuter de kanske, berättar Christian.

Bröderna ringde polisen som sa att de skulle binda rånaren tills polispatruller hade kommit till platsen.

Bröderna hittade en bogserlina som de band rånaren med och flera polispatruller var snart på plats och ytterligare en i trion kunde gripas.

Dessa satt fortfarande anhållna hos Gävlepolisen under lördagen, misstänkta för stöld på grund av att de tagit pengar ur kassaapparaten.

Mer läsning

Annons