Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs filmar publiken

/

Nu är det inte bara spelarna som hamnar framför kameran under matcherna. När Brynäs möter Luleå i kväll kommer även publiken att filmas.

Annons

– Vi har tack och lov varit otroligt förskonade från våldsamheter, om man jämför med Stockholmslagen. Det är i förebyggande syfte vi sätter upp de här kamerorna, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Brynäs IF hänvisar i sin ansökan bland annat till en dom mot en 20-årig Djurgårdssupporter som i november 2006 hade en fyrverkeripjäs med sig på läktaren i Läkerol Arena.

Gävle tingsrätt dömde mannen till tre månaders fängelse för förberedelse till skadegörelse, men han påstod själv att vakterna måste ha tagit fel på person.

Idrottsföreningen har nu fått Länsstyrelsens tillstånd att sätta upp två kameror i arenan. De är vända mot publiken och ska ”öka ordningen och säkerheten i samband med Brynäs Idrottsförenings ishockeymatcher i Läkerol Arena”.

– Det handlar om att kunna identifiera bråkmakarna, säger Hans-Göran Karlsson.

Övervakningskamerorna sattes upp redan inför hemmamatchen mot Djurgården den 13 december. Och hittills har man inte fått några klagomål. Hans-Göran Karlsson vet inte om någon lagt märke till de skyltar som avslöjar kamerornas existens.

– Min personliga uppfattning är väl att det är ganska mycket kameror över huvud taget i samhället. Har man inte gjort någonting så behöver man ju inte oroa sig, säger han.

Tillståndet gäller bara under Brynäs hockeymatcher. Tre timmar före match och högst tre timmar efter match får kamerorna vara på. Inga ljudupptagningar får heller ske.

Mer läsning

Annons