Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs: "Här kan man inte söka pengar"

/
  • Enligt Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling går det inte att söka pengar från hockeyklubben   – Däremot försöker vi hjälpa till så att fler ska få mer pengar. Det är inget som vi skyltar med, men vi tror på att fler aktörer som jobbar med barn ska få bättre resurser, säger han.
  • Brynäs får 3,5 miljoner kronor per år från kommunen till hockeyklubbens satsning ihop med Unicef,

När Fritidsgården Helges i Andersberg sökte pengar från kommunen ska de ha hänvisats till – Brynäs IF.
– Vi har pratat med flera som tror att man kan söka pengar här, säger vice klubbdirektören Johan Cahling.

Annons

Enligt Lars Hall, föreståndare för Helges, var det kommunalrådet Roger Persson, MP, som hänvisade fritidsklubben till Brynäs. Helges ville få stöd till sin musikverksamhet för barn och unga.

– Han sa att jag alltid kunde höra med Brynäs. Men det känns märkligt om Brynäs ska styra vilka som ska få pengar, säger han.

Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling har fått frågor från flera som trott att det går att söka pengar där efter att hockeyklubben slöt sitt samarbetsavtal med kommunen. Ett avtal där Brynäs får totalt 17,5 miljoner kronor under fem år, varav fem miljoner i form av exempelvis personella tjänster eller gratis lokalhyra, till klubbens satsning ihop med Unicef, "En bra start".

– Det kan vara allt från fritidsgårdar till föreningar. Men här kan man inte söka pengar. Däremot samarbetar vi gärna och kompletterar befintlig verksamhet, och hjälper exempelvis IK Sätra att försöka få mer pengar.

Vem har gett dem bilden av att det går att söka pengar hos er?

– Det kan vara enskilda politiker kanske, jag vet inte. Det kan räcka med att någon säger "Ni kan ju höra med dem, ni kanske kan få pengar där". Det handlar väl mycket om information och kommunikation. Man pratar med någon som pratat med någon, säger Johan Cahling.

Men kommunalrådet Roger Persson, MP, tillbakavisar helt att han gett bilden av att det går att söka pengar hos Brynäs.

– Jag har aldrig sagt att någon kan vända sig till Brynäs för att få pengar. Det är en missuppfattning. Men självklart önskar vi samarbete mellan föreningarna, säger han.

Mer läsning

Annons