Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ska fixa jobb åt unga

Brynäs och Rapatac har inlett ett treårigt samarbete i Unicef-projektet En bra start. Brynäs ska hitta arbete åt unga, ge läxhjälp och delta i aktiviteter.

Annons

Under det senaste året har Rapatac Preps Akademi fått ut 253 ungdomar i arbete via Arbetsförmedlingen.

Moussa N´Diaye, som grundat Rapatac, säger i ett pressmeddelande:

– Vi har gjort ett bra jobb, men har fortfarande en stor potential att hjälpa fler. Genom Brynäs IF, deras starka varumärke och nätverk kan vi nå ut till många fler, och därmed nå ett ännu bättre resultat. Vi tror att vi kan få ut dubbelt så många unga i jobb genom de möjligheter vi får tack vare det här samarbetet.

Johan Cahling är vice klubbdirektör i Brynäs IF.

– Rapatac Preps kommer att använda Gavlerinken under luncher, matchdagar och vid speciella events, men framför allt ska vi tillsammans arbeta för att Rapatac Preps ska nå sin målsättning med att få ut 500 unga i arbete, säger han och fortsätter:

– Vi har cirka 400 företag som vi samarbetar med, och hoppas göra det attraktivt att vara med och bidra till ett bättre samhälle och att fler unga kommer ut i jobb.

Det andra delen i samarbetet gäller det aktivitetscenter som Raptac har på Nordost. Där ska förebilder från Brynäs IF regelbundet hjälpa barn och ungdomar med läxorna och delta i olika aktiviteter.

– På aktivitetscentret sätter vi alltid skolan först. Den hjälp vi nu får av Brynäs spelare och förebilder i En bra start är otroligt betydelsefull för oss. Nu kommer det bli riktigt coolt att läsa läxor på Rapatac. Dessutom är det jättekul att barnen får möjlighet att testa på hockey som en av våra aktiviteter, säger Moussa N’Diaye.

Mer läsning

Annons