Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäskiosken som glömts

/
  • Risig. Kiosken i hörnet mellan Väpnargatan och Hillmansgatan på Brynäs står och förfaller.

GÄVLE / Dagens sopa
I hörnet mellan Väpnargatan och Hillmansgatan på Brynäs står en kiosk och förfaller.

Annons
Den har varit stängd i flera år, och nu börjar sopor torna upp sig bakom byggnaden.
Orsaken till det är troligen återvinningscontainrarna som står framför kiosken. Folk tar med sig skräp som inte hör hemma i återvinningen, och gör sig sedan av med det i närheten.
-Jag har försökt få bort kiosken länge. Jag har inte varit där på flera år, det går ju inte att driva någon verksamhet där, säger Atilla Oral, som äger kiosken.
Han förklarar att kiosken förlorade sina kunder när vägen till Fjällbacksgatan i industriområdet där Sohlbergs korvfabrik ligger stängdes för biltrafik. Att återvinningscontainrarna sedan dess står framför kiosken gör inte läget bättre.
Atilla Oral säger att han väntar på att Bygg- och miljökontoret ska höra av sig, så att man kan göra upp om hur kiosken ska tas bort.
För rivas, det ska den.
-Den ska bort helt och hållet. Men om jag har ansvaret för det vet jag inte, säger Atilla Oral.
Men det har han enligt Bo Bäckström på tekniska kontoret.
-Ägaren har ansvar för att den kommer bort. Enligt våra uppgifter har arrendet upphört. Och grundprincipen är att när ett arrende upphör ska arrendatorn städa tomten innan den återlämnas till kommunen, säger han.
Men Atilla Oral hänvisar till Bygg- och miljökontoret. Där har de berörda tjänstemännen semester, och har inte gått att nå för en kommentar.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons