Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bufférestauranger får kritik

Tre restauranger i Gävle får kritik för att de låter maten vandra mellan buffén och köket.

Annons

– Om man har otur kan virus från restauranggästerna då följa med ut i köket och växa till, säger Linnea Sverkström Witte, livsmedelsinspektör i Gävle.

– Det är inte särskilt vanligt att restauranger gör så här. Att vi hittat tre fall nu beror på att vi rikrat in oss på att granska restauranger med bufféer nu inför jul, säger hon.

De tre restauranger som fått kritik är restaurang Engeltofta, restaurang Arena i Läkerol Arena och Ikea-restaurangen. Nu måste de utpekade restaurangerna ändra sina rutiner.

– Det bästa är om restaurangerna lägger upp lite men ofta på faten, i stället för att lägga upp mycket så att det blir över. Det är ju inte så bra om man måste slänga mycket mat, säger Linnea Sverkström Witte.

Mer läsning

Annons