Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busschaufför brutalt rånad

GÄVLE
En busschaufför blev brutalt rånad i lördags kväll. Rånarna använde såväl kniv som ett pistolliknande föremål för att tilltvinga sig kassan.

Annons
Klockan var 22.48 när rånet inträffade. Anmälan är något knapphändig men bussen på linje 6 fanns antingen på Pukslagarvägen eller vid vändplanen vid Tranmur i Bomhus. Troligen var bussen tom när rånarna slog till.

Två män
Rånarna, två män, försvann in i ett skogsparti och polisen satte in hundar i sökandet efter dem.
Hundarna tappade dock spåret vid en mindre väg.
- Det normala förfarandet när något utöver det vanliga inträffar är att chauffören tas ur tjänst så skedde också i det här fallet. Han mådde givetvis dålig efter händelsen men mår bättre idag. Han var in på kontoret i går (söndag) och har pratat med krisgruppen, berättar Anders Lundell, driftschef på Swebus Gävleborg.
Chauffören har jobbat mindre än ett år.

Förvånad
Anders Lundell är förvånad över att en busschaufför blivit rånad eftersom det inte finns några större summor med pengar i kassan.
- Föraren redovisar kassan minst varje dag och ibland vid rasterna. Många använder dessutom kort så några stora belopp rör det sig inte om. Men vi har haft en del problem i Bomhus. Det har varit tillbud vid bussgatan, klotter och förstörda busskurer.
Hur mycket pengar rånarna kom över vill polisen inte uppge. Signalementet på de två gärningsmännen är vagt.
- Vi är tacksamma för tips från allmänheten, säger Maria Palméus-Edlund, förundersökningsledare vid polisen.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons