Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busslinjer räddas?

GÄVLE
Det är inte säkert att de aviserade indragningarna av busslinjer i länet blir av. Ärendet drogs tillbaka i sista stund vid gårdagens sammanträde i landstingsfullmäktige.

Annons
- Vi har fått signaler från X-Trafik om att de hittat andra sätt att finansiera glappet i ekonomin på, säger landstingsrådet Lotta Lagnander, v.
Som GD tidigare berättat har landstingsstyrelsen lagt ett förslag till trafikbeställning för nästa trafikår som innebär att tre busslinjer tas bort. Det gäller linje 40 Gävle-Sandviken, linje 41 Hofors-Falun och linje 151 Gävle-Söderhamn-Hudiksvall.
Förslaget har mötts med med protester, bland annat i Hofors där resmöjligheterna för personer som pendlar till Falun försämras.
När fullmäktige i går stod i begrepp att klubba förslaget kom beskedet om att X-Trafik hittat alternativa sparmöjligheter. Lotta Lagnander säger att hon inte vet vilka dessa är men att en redovisning från X-Trafik är att vänta inom kort.
- Om de har bättre förslag är vi givetvis öppna för att ändra oss, säger hon.
Ärendet har nu återremitterats och ska tas upp av landstingsstyrelsens regionala beredning om två veckor. I december ska ärendet åter vara på fullmäktiges bord.

BJÖRN HANÉRUS

Mer läsning

Annons