Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussresenärer får tycka till

GÄVLE Vad tycker Gävleborna om det nya busslinjenätet? Det ska politiker och trafikplanerare ta reda på genom en enkät.

Annons
Den här veckan ska tusen enkäter delas ut på bussar och i bostadsområden samt finnas att hämta på medborgarkontoret, stadsbiblioteket, pressbyrån och SJ. Hundra resenärer ska också intervjuas.
- Vi vill verkligen att de ska ta chansen att tycka till, säger Kristina Eriksson, marknadsansvarig för Gävles busstrafik.
Torbjörn Edlund, m, i tekniska nämndens utvärderingsgrupp för bussomläggningen säger att de ska ta hänsyn till resultatet i kommande trafikplanering.
Kristina Hellsten, s, säger dock att Hemlingbybussen är en fråga för politisk diskussion.
Gruppen vill få fler att ta bussen och därmed få mer pengar till kollektivtrafiken. Hittills har resandet ökat på de nya stomlinjerna jämfört med förra året, mest på linje två mellan Sätra och södra Bomhus. Kristina Eriksson tycker att det är glädjande eftersom det har varit diskussion om tiominutersintervallerna.

Hon berättar att de också har samarbeten med Valbo köpcentrum och stora arbetsgivare där kunder och anställda får förmåner, som att åka två på en biljett, billigare fika och Brynäsbiljetter, för att öka bussåkandet.
I januari är enkätresultatet klart och i maj-juni är det dags för enkät nummer två i utvärderingen med fördjupade frågor.

Anna Bagge

Mer läsning

Annons