Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksägare jagade iväg rånare

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Rånaren skrämdes bort. - Jag tog tag i stolen och höjde den emot rånaren och då blev han tydligen rädd och sprang sin väg, berättar Malka Jourens ägare Leif Andersson.

GÄVLEMalka Jouren vid Kristinaplan i Gävle utsattes för ett rånförsök vid middagstid på måndagen.

Annons
Rånaren flydde från platsen, utan att ha kommit över några pengar.
- Jag förstår inte varför de ger sig på småbutiker som den här. Vi har aldrig mer än växelpengar i kassan, säger Leif Andersson, som äger butiken.
Leif Andersson hade just varit ute i ett ärende och kom in i butiken genom bakdörren när han hörde att hans fru Jagga, som satt i kassan, skrek.
- Jag undrade varför frugan skrek så där, men så fick jag se rånaren stå vid disken och vifta med en lång förskärare. Frugan satt på huk på golvet och skrek åt honom, berättar Leif Andersson.
Leif Andersson tog tag i stolen och höjde den mot rånaren.
- Man vill ju skydda sig med någonting. Men killen blev tydligen rädd, för han sprang ut genom dörren. Kniven slängde han i från sig, så den har polisen fått, berättar Leif Andersson.
Rånaren sprang utmed Kaserngatan mot stan, men trots att ett tiotal poliser och två polishundar sökte efter honom, lyckades man inte få upp något spår.

"Viftade med kniven"
Den som gjorde rånförsöket var klädd i jeans och munkjacka eller något liknande. Han hade på sig en rånarluva, och talade svenska utan någon särpräglad dialekt.
- Jag kände inte igen honom, men jag tittade mest på kniven. Det är mest den jag minns hur han viftade med, säger Leif Andersson.
Leif Andersson har varit butiksägare i 20 år, men det här är första gången han utsatts för ett rånförsök.
- Det gick ju bra den här gången. Killen fick inte en krona. Men det var ju tur att jag kom tillbaka just då. Annars hade han kanske hoppat över disken, säger han.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons