Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Café Oden blir vräkt

GÄVLECafé Oden på Södermalmstorg ska vräkas.

Annons
- De har inte betalt sin hyra och ska vara ute den 1 oktober, säger Jan Herder, ordförande i bostadsrättsföreningen som äger huset.
Firman som äger kaféet har skulder på hundratusentals kronor.
Hos kronofogden ligger flera ärenden för utmätning. Bland dem är det flera livsmedelsleverantörer som inte har fått betalt för sina leveranser till kaféet.

Även skatteskulder
Bland annat är firman som äger Café Oden skyldig företaget Svensk Snabbmat över 70 000 kronor och Gefleortens mejeriförening drygt 3 600 kronor. Firman har dessutom skatteskulder på 85 602 kronor.
- Ärendet från Svensk Snabbmat fick vi in den 22 januari i år, det ligger för utmätning.
Det senaste är Gefleorten som vi fick in den 1 juli, säger Lilian Rupprich på kronofogdemyndighetens betalningsföreläggandeenhet.
En fjärde skuld omfattar räntan på en skuld till Svenska artisters och musikers intresseförening. De hade en fordran på 1 817 kronor som hann gå till inkasso innan räkningen betalades. Därför kvarstår räntan som en post hos kronofogden.
Sedan återstår alltså hyran till bostadsrättsföreningen Borgmästaren som äger huset där kaféet ligger.
Enligt ordföranden Jan Herder är det svårt att få betalt av kaféägaren. Han ser gärna att lokalen hyrs ut till någon annan verksamhet än ett kafé. Men i dagsläget vill han inte avslöja vad som planeras.
- Vi håller på och jobbar med den frågan, det är för tidigt att uttala sig om det, säger han.
Café Odens ägare befinner sig utomlands och har inte gått att nå för en kommentar.


Mer läsning

Annons