Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Care partner AB vann på nytt

GÄVLE
Care partner AB får fortsätta att driva äldreboendet och hemtjänsten i Stigslund.

Annons
- Vi är jätteglada, säger Elisabeth Kjettselberg, verksamhetschef.
Omvårdnadsnämnden anser att företaget lämnat det bästa budet i upphandlingen där pris och kvalitet ska väga lika tungt. Care partner AB var billigast.
Hur många som sökt entreprenaden och innehållet i anbuden blir inte offentligt förrän överklagandetiden på tio dagar gått ut.

Vill inte säga
Elisabeth Kjettselberg vill därför inte säga om deras anbud innebär förändringar förrän avtalet är påskrivet, men några personalnedskärningar är inte aktuella.
ISS Care service AB tog i oktober 1998 över äldreboendet med 40 lägenheter och hemtjänsten som hjälper runt 40 personer från kommunen.
Entreprenaden går ut i oktober och nämnden vill att företaget, som fått nytt namn, fortsätter ytterligare fyra år med möjlighet till två års förlängning.
Vänsterpartiet, som inte vill lägga ut verksamhet på entreprenad, reserverade sig mot beslutet.

Saknar plan
Omvårdnad har i januari granskat Care partners sätt att sköta Stigslund och konstaterar att företaget fullgör sitt uppdrag "på ett utmärkt sätt".
Det gäller omvårdnaden såväl som personalpolitiken, ekonomin och kontakterna med hälsocentralen. Läkemedelshanteringen sköts bra och säkert, men elva fel rapporterades i fjol.
De anmärkningar granskarna har är att vissa rutiner inte har uppdaterats på en tid och att några boende saknar individuell plan.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons